B10 ekstra djevičanska maslinova ulja

Frantoiio

Frantoio

Frantoio, maslina, naizgled divlja, neukrotiva, čvrsta i svoja, drugačija, snažnija od drugih. Njezino ulje je preuzelo ono najbolje od drva i ploda! Robusno, jako, papreno na jeziku a opet zaokruženo i podatno u grlu. First night Frantoio, iako originalno iz Toscane savršeno odgovara podneblju zapadne Istre i Grožnjana. U njemu se osjeća zimska bura i snijeg s obližnjih Alpa, ali i dašak mora kojeg masline obitelji Galić stalno gledaju i prate. First night Frantoio upravo zbog svoje robusnosti i snage potpuno je iste kvalitete i nakon dvije, tri godine od berbe.
Fusion

Fusion

Dok sorta priča o stablu, njegovom genskom materijalu, kupaža priča više o teritoriju i o ljudima koji to ulje proizvode. U B10 Fusion prevladava stara domaća sorta karbonaca. Ona je iznenađujuće nježna i lakoćom se sljubljuje sa stranim “osvajačima” Leccinom i Frantoiom kojima se pridružuje i nešto žestoke domaće Istarske bjelice.  Fusion je svake godine drugačiji, ovisno o sve ćudljivijim vremenskim prilikama. Kušajte ga u različitim prilikama. Nama se osobito sviđa s domaćim jajima ali voli i ribu, osobito plavu.
Leccino

Leccino

Sorta došla iz Toscane ali je već toliko raširena da je možemo smatrati našom. Možda najljepše, svakako najelegantnije stablo trpi sve vremenske uvjete, od sve rijeđe žestoke bure do sve češćih paklenih vrućina. Kakvo stablo, takvo i ulje, plemenito, elegantno. Na Bujštini ipak snažnije nego u drugim, pitomijim krajevima. Kušajte ga najbolje uz lagane salate i meso, bijelu ribu. Ili naprosto pojedite žlicu ujutro i bit ćete snažni i vitalni sve do ručka.
Istarska bjelica

Istarska bjelica

Stara sorta koja je u zadnje vrijeme doživjela razne varijacije. Može biti sitnog ploda ali naći ćete i stabla sa snažnim, krupnim plodovima. Stablo stalno ‘bježi uvis’ kao da želi sačuvati lijepe zeleno-žute plodove od nestrpljivih berača. Iako joj Istarska zima ne smeta zna biti ćudljiva roda pa je nećete obilno brati svake godine. U biancheri uživajte uz jače salate i dobar komad mesa sa žara. Može i divljač.
Fusion za djecu

Fusion za djecu

Djeci ne treba objašnjavati što kušaju, njihovi neiskvareni osjeti će prepoznati što je dobro. Od roditelja samo očekuju da im dopuste eksperimentirati i da se ne ljute kad im kap uja padne na novu majicu. I da, maslinovo ulje je jako zdravo…

P.S. B10 fusion ne stavljati u coca colu!

Karbonaca

Karbonaca

Karbonaca ili karbona je stara lokalna sorta koja daje izvrsno ulje voćnoga mirisa. Izvrsno se slaže s ribom, osobito plavom te plodovima mora. U našem masliniku sva su stabla karbonace obnovljena nakon višegodišnje zapuštenosti. Možda baš zbog prijašnje zapuštenosti, karbonaca je iznimno otporna na bolesti i štetnike što je čini savršenom za ekološki uzgoj.
Rosignola

Rosignola

Rosignola je lokalna sorta koja daje izvrsno ulje intenzivnog mirisa i snažne pikantnosti i gorčine. Izvrsno ide uz meso i divljač te jače salate. Ova Istarska sorta je najraširenija u okolici Rovinja ali se izvrsno prilagodila kamenitoj poziciji koja gleda na Motovun. U našem masliniku je zastupljena malim brojem stabala vrlo dobre rodnosti.

B10 Istrian fusion d.o.o.

Kostanjica (Općina Grožnjan - Grisignana)

Vrh Kostanjice 78 d, Hrvatska

OIB: 74151208472

© 2023. B10 Istrian fusion d.o.o. Sva prava pridržana.

Naša web stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.